duminică, 8 mai 2016

Avem şansa de a contribui cu toţii la un viitor mai bun al acestui oraș!


Alegerile locale au intrat pe ultima sută de metri. Suntem în al unsprezecelea ceas, suntem în campanie electorală, suntem datori şi responsabili să ne implicăm cu toate forţele în acest demers, pentru că este singurul demers democratic care poate schimba lucrurile în mai bine. Este o luptă deloc uşoară, dar, în acelaşi timp, este o luptă pe care trebuie să o ducem, fiindcă nu mai putem asista impasibili, de pe margine, ca simpli spectatori. Este nevoie să ne implicăm, fiecare din noi şi toţi împreună, pentru ca, într-adevăr, să schimbăm ceva.
Trebuie să ne mobilizăm toate forţele, pentru ca, prin eforturile deosebite, să obţinem rezultate deosebite. A venit momentul să arătăm că se poate şi altfel, să arătăm că noi vrem altceva decât ce a fost până acum, că legile trebuie respectate, că intrigile şi aruncatul cu pietre trebuie lăsate deoparte. Să nu mai arătăm cu degetul, ci să ne dăm mâinile pentru a reconstrui Mediașul! A venit momentul ca problemele reale ale medieșenilor să fie, într-adevăr, cele mai importante, să fie ascultate şi rezolvate, să nu mai fie doar promisiuni niciodată îndeplinite şi vorbe goale!
Este o mare responsabilitate să vii în faţa oamenilor şi să le demonstrezi că te preocupă problemele lor, că vrei şi poţi să le gestionezi, cu multă implicare şi transparenţă. Cred că, printr-o campanie sănătoasă, onestă, în care promisiunea să fie cuvânt şi cuvântul să devină faptă, o campanie activă, în care să îi implicăm alături de noi pe toţi cei care s-au săturat de actuala stare de fapt, dar, din diverse motive, nu s-au implicat până acum. Să vină alături de noi şi cei nehotărâţi, şi cei dezamăgiţi, şi cei retraşi, şi toţi cei care vor să fie altfel! Depinde numai şi numai de noi înşine!
Numai de noi depinde să ne schimbăm soarta, că, de aproape 26 de ani, ştim ce se întâmplă. Politica se schimbă prin vot, prin vot liber, iar libertatea ne-am câştigat-o în 1989, cu sângele tinerilor şi oamenilor frumoşi care s-au jertfit atunci pentru ca noi, astăzi, să fim liberi. Suntem datori să nu batjocorim libertatea ce ne-a fost oferită, ci s-o folosim pentru un viitor şi mai bun. Să demonstrăm că, acolo unde este tinereţe, există şi voinţă, şi competenţă, şi puterea de a face schimbări! Puterea de a face politică onestă, orientată spre cetăţean, nu spre interese ascunse, o politică în care contează meritele, generozitatea, valorile. Acest tip de politică poate da orașului nostru şansa unui viitor mai bun, iar noi, cu toţii, şi eu, şi dumneavoastră, putem participa la acest viitor mai bun! Să stăm alături! Să ne mobilizăm, pentru ca, împreună, să fim puternici şi să ne oferim un viitor mai bun, atât nouă, cât și celor, care vor veni după noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu